Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Informatie groep 8

Leuk dat je interesse hebt in onze school!

Van basisschool naar de middelbare, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je prettig voelt. En waar je aan de slag kunt met jouw talenten. Op deze pagina vind je alle ins en outs van Pantarijn Kesteren.

Pantarijn Kesteren
Een kleinschalig en gezellige school waar je de ruimte krijgt om jouw niveau en talenten te ontdekken, om zo het beste uit jezelf te halen. En omdat er bij ons op school nog geen 350 kinderen zitten, kennen wij ieder kind en de kinderen kennen de docenten. Bij ons kun je rekenen op persoonlijke aandacht.

Wij zijn een typische juniorschool; het grootste gedeelte van onze leerlingen zit in de onderbouw. Er heerst een sfeer van regelmaat, kwaliteit en degelijkheid; maar dan in een modern jasje. Dat is Pantarijn Kesteren. Wij bieden je de leerweg mavo en onderbouw vmbo (basis/kader), havo en vwo.

Op het lesrooster van alle eerste en tweede klassers staan 2 ster*uren per week. In deze uren wordt er aandacht gegeven aan onder andere drama, muziek, sport, ICT en creatieve technieken. De ster*uren zijn erop gericht om jou te helpen bij het ontdekken van je talenten en interesses. We bieden je keuzeprogramma’s aan in 3 periodes van 13 weken. In iedere periode kies je zelf de onderdelen waar jouw belangstelling naar uitgaat.

Kortom: Pantarijn geeft je graag de kans om jouw talent(en) te leren ontdekken.

Voorlichtingsmomenten
We hebben een aantal voorlichtingsbijeenkomsten waar jij samen met je ouders/verzorgers informatie kunt krijgen over onze school.

Je bent eruit: je kiest voor Pantarijn Kesteren!
Fijn dat je kiest voor Pantarijn Kesteren! We kijken uit naar je komst. Voor je ouders hebben we hieronder staan hoe ze je moeten aanmelden.

Aanmelden voor het schooljaar 2020-2021
Print het aanmeldingsformulier uit en vul het helemaal in. Stuur het formulier naar: Pantarijn Kesteren, Vicuslaan 2, 4041 ZA Kesteren.

Geen loting, wel deadline
Goed om te weten: er is geen loting. Als uw zoon of dochter op tijd is ingeschreven en het advies past bij ons onderwijsaanbod, dan wordt uw kind in principe ook bij ons geplaatst. Let wel op de deadline. Het aanmeldingsformulier moet vóór 1 maart 2020 bij ons binnen zijn.

Advies basisschool
In groep 8 krijgt uw zoon of dochter een eindadvies van de basisschool. Daarin staat welk soort onderwijs past bij uw kind. Dit advies staat in een zogenoemd onderwijskundig rapport. Na aanmelding vragen wij dit onderwijskundig rapport op bij de basisschool. Wij kijken vervolgens zorgvuldig naar de kansen en mogelijkheden van uw zoon of dochter bij ons op school.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Voor vragen over de aanmelding bij Pantarijn Kesteren kunt u contact met ons opnemen via e-mail kesteren@pantarijn.nl of telefonisch via 0488 – 481 492.