Op school is een vertrouwenspersoon aanwezig. Soms bespreekt een leerling liever problemen met een persoon die de leerling geheel in vertrouwen neemt.
Leerlingbegeleider
Leerlingen met een arrangement krijgen extra ondersteuning van de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider voert gesprekken met ouders en externe begeleiders. Naast de coach is de leerlingbegeleider de belangrijkste contactpersoon voor de leerling met een arrangement. Indien er problemen op sociaal emotioneel gebied zijn gesignaleerd, bestaat de mogelijkheid een leerling aan te melden voor de sociale vaardigheidstraining (SOVA).
Leerlingbespreking
Zes keer per jaar houden we een leerlingbespreking. Coach, docenten, orthopedagoge en de zorgcoördinator bespreken dan het functioneren van de leerlingen waarbij we ook de resultaten meewegen.
Studiebegeleiding
Leerlingen die grote achterstanden hebben op het gebied van begrijpend lezen en/of rekenen komen in aanmerking voor studiebegeleiding (SB). De leerlingen krijgen dan 1 keer per week extra les voor begrijpend lezen en/of rekenen. Na een periode van ongeveer 3 maanden toetsen we de leerlingen opnieuw. Aan de hand van het resultaat bekijken we of verdere begeleiding nog nodig is.
Externe huiswerkbegeleiding door Bijlesnetwerk.
Na schooltijd kunnen de leerlingen van maandag t/m donderdag op school terecht voor huiswerkbegeleiding. De begeleider helpt de leerling met het maken van een planning en met het vinden van de beste manier om huiswerk te doen.
ZAT
Zijn er ernstige problemen op gedragsgebied waarvoor de school niet direct een oplossing voor weet, dan kan het ZAT ( zorg advies team) worden ingeschakeld. Dit team bestaat uit de schoolarts, schoolmaatschappelijk werker, politie, leerplichtambtenaar, orthopedagoog, teamleider en de zorgcoördinator van Pantarijn.
Zorgcoördinator
De zorgcoördinator coördineert en bewaakt alle zorg.