Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

  Informatie groep 8

           Leuk dat je interesse hebt in onze school!

           Van basisschool naar de middelbare, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je prettig voelt. En waar je aan de slag kunt met jouw talenten. Op deze pagina vind je alle ins en outs van Pantarijn Rhenen.

           Pantarijn Rhenen

           Een veilige, kleinschalige omgeving waar we er alles aan doen om jou naar een hoger niveau te brengen. Bij ons op school kennen we de achtergrond van iedere leerling. Dit betekent dus ook dat we leerlingen zo goed als dat mogelijk is kunnen begeleiden. Waar nodig geven we extra aandacht en ondersteuning.

           We kunnen ons voorstellen dat het best wel spannend is om te starten in de brugklas. Hoe zal de overstap naar de middelbare school zijn? En kan ik het niveau wel aan? Om de overstap wat makkelijker te maken, hebben we een speciaal doorstroomprogramma voor je. Voor de zomervakantie organiseren we een aantal pre-brugklastrainingen. Ook bieden we je tijdens de eerste helft van het schooljaar een ondersteuningsprogramma, speciaal voor brugklasleerlingen. We noemen dit programma Study Challenge, omdat we met elkaar de uitdaging aangaan om zo succesvol mogelijk op Pantarijn Rhenen te studeren.

           Op de locatie Rhenen volg je de leerweg vmbo-kader of mavo. Vanaf klas 1 bieden we je bovendien de ruimte om te kiezen voor de MVI-klas of de sportklas. In de MVI-klas (Media, Vormgeving en ICT) ga je je verdiepen op het gebied van creativiteit, ontwerpen, ideeën ontwikkelen en programmeren. In de sportklas staat de ontwikkeling van je sportieve talent centraal.

           Kortom: Pantarijn geeft je graag de kans om jouw talent(en) te leren ontdekken.

           StudyChallenge

           De overstap vanuit groep 8 naar klas 1 van het voorgezet onderwijs is een grote stap. In Rhenen bieden we 6 gratis bijeenkomsten in samenwerking met onze partner Bijlesnetwerk/Lyceo gericht op kennismaking, verkenning van de school, versterking taal/rekenen en uitdaging via het Innovatielab. Eenmaal in klas 1 bieden we t/m december gratis huiswerkbegeleiding en ondersteuning met plannen en organiseren via StudyChallenge.

           Voorlichtingsmomenten

           We hebben een aantal voorlichtingsbijeenkomsten waar jij samen met je ouders/verzorgers informatie kunt krijgen over onze school. Ook organiseren we een aantal talentlessen. Tijdens een talentles kom je niet alleen kijken op onze school, maar doe je echt mee. Weet je meteen hoe het eraan toegaat.

           Je bent eruit: je kiest voor Pantarijn Rhenen!
           Fijn dat je kiest voor Pantarijn Rhenen! We kijken uit naar je komst. Voor je ouders hebben we hieronder staan hoe ze je moeten aanmelden.

           Aanmelden voor het schooljaar 2020-2021
           Print het aanmeldingsformulier uit en vul het helemaal in. Stuur het formulier naar: Pantarijn Rhenen, Nwe. Veenendaalseweg 137, 3911 MG Rhenen.

           Geen loting, wel deadline
           Goed om te weten: er is geen loting. Als uw zoon of dochter op tijd is ingeschreven, dan wordt uw kind in principe ook bij ons geplaatst. Let wel op de deadline. Het aanmeldingsformulier moet vóór 1 maart 2020 bij ons binnen zijn.

           Advies basisschool
           In groep 8 krijgt uw zoon of dochter een eindadvies van de basisschool. Daarin staat welk soort onderwijs past bij uw kind. Dit advies staat in een zogenoemd onderwijskundig rapport. Na aanmelding vragen wij dit onderwijskundig rapport op bij de basisschool. Wij kijken vervolgens zorgvuldig naar de kansen en mogelijkheden van uw zoon of dochter bij ons op school.

           Vragen?
           Wij ontvangen u en uw kind graag persoonlijk op onze school om kennis te maken. We leiden u graag rond en beantwoorden met plezier vragen die u heeft.

           Voor vragen over de aanmelding bij Pantarijn Rhenen kunt u contact opnemen met zorgcoördinator Tugce Halici, thalici@pantarijn.nl of Sofie Roodbeen, sroodbeen@pantarijn.nl. Heeft u algemene vragen dan kunt u contact opnemen met teamleider Herman Bremer, hbremer@pantarijn.nl.