Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Kader

Onze opleidingen zijn zo opgezet dat ze goed voorbereiden op de vaardigheden, benodigde kennis en werkhouding die nodig zijn bij het werken en leren in een vervolgopleiding of beroep.

In leerjaar drie maakt de leerling een keuze uit één van onze vier profielen:

 Welk profiel  je ook kiest; je volgt altijd deze vakken:

  • Nederlands
  • Engels
  • Maatschappijleer (afgesloten in klas 3)
  • Kunstzinnige Vorming (afgesloten in klas 3 met een voldoende)
  • Lichamelijke Opvoeding

 

Dienstverlening & Producten (D&P)

Binnen D&P ga je veel samen aan het werk, zodat je vaardig wordt in alle facetten die te maken hebben met het organiseren en monitoren van activiteiten en diensten. Er is veel aandacht voor verkenning van beroepen en vervolgopleidingen waarin we je leren al je kwaliteiten en talenten in te zetten om jouw doelen te bereiken.

 

D&P is een uitdagende opleiding waarin ook je creativiteit wordt aangesproken. Door de opzet oriënteer je je op een breed scala van vervolgmogelijkheden. Dit profiel is dan ook de enige beroepsgeoriënteerde profiel in Nederland. Je hebt een brede uitstroommogelijkheid naar een vervolgopleiding.

 

Media, Vormgeving & ICT (MVI)

Binnen dit profiel ga jij jouw grenzen verkennen op het gebied van creativiteit, ontwerpen, nieuwe ideeën ontwikkelen en maken. Daarnaast ga je kennis opdoen op het gebied van ICT.

Je gaat werken op een 'eigen' laptop en met de nieuwste software op het gebied van foto-videobewerking, 3D-ontwerp en webdesign. Je gaat zelfstandig en in groepjes aan de slag.

 

Kies je voor MVI dan kies je voor een creatieve, uitdagende, interessante en toekomstgerichte opleiding. Door te kiezen voor MVI heb je een brede uitstroommogelijkheid naar een vervolgopleiding.Economie & Ondernemen (E&O)

In het profiel E&O maak je kennis met heel veel beroepen en werkzaamheden. Het draait in dit profiel om het werken met cijfers en geld. Hierbij moet je denken aan het bijhouden van de administratie, werken met mode, werken in een winkel maar ook verkopen, inkopen en bijvoorbeeld het beheren van een magazijn.

 

Kies je voor E&O dan bereid je je voor op vervolgopleidingen op het MBO binnen de economische domeinen.

 

Zorg & Welzijn (Z&W)

Binnen het profiel Z&W ga je je oriënteren op verschillende beroepen en opleidingen in de sectoren Zorg, Welzijn, Opvoeding en Onderwijs. Hierbij kun je denken aan de gehandicaptenzorg, kraamzorg, ouderenzorg, activiteitenbegeleiding, assisterende beroepen, kapster, schoonheidsspecialiste of thuiszorg.

 

Kies je voor Z&W dan wil je graag met mensen werken, klein of groot, oud of jong en houd je van aanpakken. In dit profiel kun je jouw talenten verder ontwikkelen. Wanneer je werkt in zorg en/of welzijn is geen dag hetzelfde en doe je elke dag verantwoordelijk werk. Sluit aan op domeinen zorg en onderwijs op MBO.Sportklas: LO-2

Pantarijn Rhenen biedt de mogelijkheid om het vak LO-2 als extra keuzevak te volgen.

LO-2 is bestemd voor leerlingen met een redelijke bewegingsvaardigheid en een goede sportieve instelling. Je wil graag sporten en je hebt belangstelling voor een breed scala aan sporten. Daarnaast wil je je verdiepen in het organiseren van sportactiviteiten, leidinggeven en kun je in teamverband werken.

Wij bieden je de mogelijkheid om in twee extra lessen per week naast de reguliere lessen lichamelijke op- voeding en andere vakken, je de volgende vaardigheden eigen te maken:

 

•samenwerken
•hulpverlenen
•accepteren van en omgaan met verschillen
•coachbaar zijn en leiding accepteren
•communiceren en overleggen
•leidinggeven en organiseren

 

Bring your own device (BYOD)

Bij alle profielen ga je werken op een laptop. Deze laptop mag je zelf verzorgen*. In samenspraak met een externe partij is het mogelijk om een passend device aan te schaffen tegen een scherp tarief middels een leasekoop constructie. Hierin zit standaard een verzekering etc in opgenomen. Via deze constructie is ook de meeste software gratis te gebruiken voor schoolopdrachten.

*als voldoet aan de specificaties + moet op eigen kosten voorzien van software