Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Welkom op Wageningen MHV!

 

 

Nieuw in 2018-2019: SPORT-Xtra

Lees hier alles over deze nieuwe mogelijkheden voor sportieve leerlingen: voor iedereen, dus geen aparte klas.

 

Welkom op Pantarijn MHV

Wij zijn een openbare school met montessorionderwijs. Onze locatie bestaat uit mavo, havo en vwo. Bij het vwo hoort ook het Nieuwe Gymnasium. Op al deze niveaus kun je bij ons een diploma behalen.
Wil je een snelle indruk van hoe het op MHV is? Bekijk de pagina FOTO's- en FILMPJE's in het menu hiernaast.

 

 

Pantarijn MHV is een school waar je, met onze hulp, veel vrijheid krijgt om zelf keuzes te maken. Vier keer per week staat er een uur Keuze Werk Tijd (KWT) op het lesprogramma. Dan kies je zelf een les waar je naartoe gaat om extra uitleg te krijgen, meer oefeningen te doen, of met anderen af te spreken om aan projecten te werken.

 

Panta rhei, alles stroomt, komt ook tot uitdrukking in de vele activiteiten die op de locatie MHV plaatsvinden op het gebied van muziek, toneel, de debatgroep, sportdagen, de schoolkrant of de leerlingenraad. Als leerling kun je meepraten en meebeslissen over de dingen die op school gebeuren.

Schooljaar 2017-2018

Herfstvakantie maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober 2017
Kerstvakantie maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart 2018
2ePaasdag
maandag 2 april 2018
Meivakantie
maandag 23 april t/m vrijdag 4 mei 2018
Hemelvaartsweekend donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei 2018
2ePinksterdag
maandag 21 mei 2018
Zomervakantie
maandag 16 juli t/m vrijdag 24 augustus 2018

 

De schoolvakanties in Nederland worden voor het grootste deel bepaald door de overheid. Dat geldt onder meer voor een week meivakantie. Voor het schooljaar 2017/2018 is deze verplichte vakantieweek vastgesteld van maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei. 

Naast de voorgeschreven vakantieweken heeft het Voortgezet onderwijs de beschikking over vijf vrije dagen die naar eigen inzicht kunnen worden ingezet.

Pantarijn heeft ervoor gekozen om vier dagen daarvan te gebruiken om de meivakantie te verlengen tot twee weken. De keuze is gevallen op de week voorafgaande aan de verplichte vakantieweek. Die keuze is ingegeven door de start van de eindexamens die in de week van 14 mei beginnen. Door deze keuze zijn de examenkandidaten verzekerd van een optimale voorbereiding op hun examen.