Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Debatgroep

Het woord zegt het al: in de debatgroep ben je bezig met debatteren. Dat is de kunst van het overtuigen. Je probeert een ander voor je standpunt te winnen door het geven van argumenten. Naast het beargumenteren is ook je houding belangrijk, hoe je voor het publiek staat. En of je humor gebruikt in je rede. Dat oefen je allemaal tijdens de bijeenkomsten, die door de leerlingen zelf worden georganiseerd. Maar je brengt het ook in de praktijk. Leerlingen van de debatgroep hebben in het verleden vaak meegedaan aan wedstrijden, ook internationaal, bijvoorbeeld in Frankrijk. Dan strijd je tegen leerlingen van andere scholen om wie het best een debat kan voeren. De technieken die je gaandeweg leert en toepast, kun je ook gebruiken als je presentaties moet houden voor de klas. Op de achtergrond is een leraar als begeleider aan de debatgroep verbonden.

Debatgroep wint voorronde

De debatgroep heeft in februari 2015 de Gelderse voorronde gewonnen die toegang geeft tot de landelijke wedstrijd voor scholieren. Volg de nieuwspagina voor het laatste nieuws.

De teamleden waren Saskia van Berloo, Nynke Sansom, Janneke Toonders, Arne van Rooijen, Pieter Brorens, Joachim Cornielje, Michiel Dral, Aiso van Leeuwen, Rune van Buuren en Thomas Vos.