Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Uitwisselingen

Sinds jaar en dag zijn er op Pantarijn uitwisselingen met andere scholen in Europa. Vele klassen hebben in het verleden uitgewisseld, of doen dat nog steeds, met klassen uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Hongarije.

Uitwisselen betekent dat je met een klas kennismaakt met het leven van leerlingen in een ander land en andersom. Je verblijft in het gezin van je uitwisselpartner en wanneer de gasten in Nederland zijn verblijft je partner bij jou thuis. Samen volgen jullie lessen op de scholen in beide landen en daarnaast is er een programma vol cultuur en gezelligheid.

Hoewel we jaarlijks een subsidie krijgen voor deze projecten wordt er ook een eigen bijdrage van ouders gevraagd.

NIEUWE UITWISSELING VOOR 1HVG:

Vanaf volgend schooljaar is er een internationale Erasmus uitwisseling tussen Wageningen, Gödölló (Hongarije) en Augsburg (Duitsland).  


Wat gaan we doen?
 

We bezoeken deze drie landen in kleine groepen van 12 leerlingen uit elk land, waarbij we aan één thema werken. Het eerste bezoek is in Nederland rond de herfstvakantie van volgend schooljaar. In het voorjaar en najaar van 2022 zullen wij naar Duitsland en Hongarije gaan. In deze weken zijn de leerlingen in principe bij elkaar thuis te gast, maar vanwege Corona is dit uiteraard nog onder voorbehoud. Natuurlijk houden wij ons aan de nationale veiligheidsregels, ook qua reizen en activiteiten! 

Het thema is “Let’s grow Europe Je zult gaan experimenteren met het hergroeien van groenteresten, het verzamelen van zaaigoed, het maken van duurzame kassen en uiteindelijk het maken van kweekinstructies voor andere leerlingen en producten gemaakt van bv zaden (seedcards etc). Onze schooltuin zal hierin natuurlijk ook een rol spelen.  


Wanneer is dit iets voor jou?
 

  • Je wilt graag oefenen in de Engelse taal (dit is de voertaal) 

  • Je zou graag een kijkje in huis en op school nemen in andere landen 

  • Je hebt interesse in natuur en duurzaamheid 

  • Je bent onderzoekend, zelfstandig en geïnteresseerd 

  • Je bent bereid 2,5 jaar actief mee te doen aan dit project Wat verwachten we van de ouder(s)/ verzorger(s)? 

We verwachten dat u bereid bent een week lang hier 1 of 2 gast(en) in huis te hebben en u te bekommeren over uw gast in die week, met name in de uren buiten schooltijd. Dit natuurlijk alleen als het wettelijk toegestaan en veilig is. Uw kind zal ook twee keer een week reizen en verblijven in het buitenland, waarbij reisdocumenten etc. in orde moeten zijn.  We maken afspraken met elkaar mbt gedrag en wat wel/niet is toegestaan. U helpt ons dit te waarborgen en zo een veilig klimaat te scheppen voor de leerlingen.  Aan het begin van het volgende schooljaar zullen we starten met een infobijeenkomst voor de ouders van deelnemende leerlingen en daar de laatste info doornemen.