Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Decanaat

Een decaan is een docent met als extra taak de begeleiding van leerlingen bij het maken van keuzes.
Leerlingen moeten veel keuzes maken tijdens hun schooltijd: profielen, niveau, vervolgopleidingen, overstap, etc. Veelal kunnen leerlingen daarvoor terecht bij hun mentor.
De decanen ondersteunen de mentoren in de keuzebegeleiding. Als een leerling er met zijn of haar mentor niet uitkomt doordat er zeer specifieke informatie is vereist, komt de decaan in actie.

Pantarijn heeft op de locatie MHV twee decanen met elk zijn/haar eigen aandachtsgebied: Wendy de Jager en Annemieke Kamps. Ouders en leerlingen wordt geadviseerd eerst met de mentor contact te zoeken voordat de decaan in beeld kan komen.

Elke leerlaag heeft zo zijn eigen specifieke activiteiten. In de eerste klas wordt informatie gegeven over de mogelijkheden na klas 1 (mavo, havo/vwo, gymnasium), in de tweede klas informatie over de derde (mavo, havo, havo/vwo) en in de derde over de bovenbouw (profielen, niveau). Daarna, in de bovenbouw, gaat het over de mogelijkheden in het hbo en het wo en op de mavo over doorstroming naar het mbo of naar de havo, etc.

Hier vindt u de toelatingsvoorwaarden voor de verschillende hbo-opleidingen in combinatie met de verschillende profielen op de middelbare school: toelatingsvoorwaarden hbo. Hier diezelfde toelatingsvoorwaarden voor de universitaire opleidingen: toelatingsvoorwaarden wo.

Informatieve links:

Voorlichting ouderavond ouder 2M van 4 februari 2021

Voorlichtingsavond 3M van 28 januari 2021

KeuzeOOG en keuzeformulieren 20-21

Webinar WUR uitnodiging 6 oktober

Studiekeuze123

Webinar DUO 1 oktober 2020

Online oriënteren - mbo - hbo - wo september 2020

Zoeken op internet - HO september 2020

Presentatie Voorlichting studiekeuzecoach 4 en 5 Havo en 5 en 6 Vwo