Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Onderwijs

Zoek je een school met goed onderwijs en veel activiteiten, dan ben je hier aan het goede adres. Bij ons krijg je veel eigen verantwoordelijkheid voor de dingen die je doet. Dat geldt voor het onderwijs zelf (de manier waarop je de stof aanpakt en leert), maar ook voor de vele activiteiten die naast de lessen plaatsvinden. Montessorionderwijs is hierbij voor ons een belangrijke inspiratiebron, zowel in de onderbouw als in de bovenbouw (de tweede fase).

 

Op de locatie MHV kun je een diploma halen voor mavo, havo of vwo (inclusief gymnasium). Maar eerst kom je natuurlijk in de eerste klas. Er zijn drie soorten eerste klassen: mavo/havo-klassen (MH), havo/vwo-klassen (HV), en de eerste klas van Het Nieuwe Gymnasium.

 

In de MH-klassen worden leerlingen geplaatst met een mavo-advies of een gemengd mavo/havo-advies. Om toegelaten te worden doen deze leerlingen bovendien een instaptoets. In de MH-klassen krijgen de leerlingen les op mavo- of havo-niveau. Overstappen tussen de niveaus is mogelijk gedurende of aan het einde van het schooljaar. Na de eerste klas zijn er aparte mavo-2, -3 en -4 klassen. De havo-leerlingen gaan op havo-niveau door in HV2-klassen.

 

In de HV-klassen worden leerlingen geplaatst met een havo-, havo/vwo- of vwo-advies. Zij krijgen les op HV-niveau. In de tweede HV-klas werken de leerlingen op havo- of vwo-niveau. Leerlingen kunnen ook kiezen voor Gymnasium-2 als de resultaten goed genoeg zijn. In de bovenbouw havo/vwo zijn er geen gemengde klassen meer: je volgt daar onderwijs op één niveau.