Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Welkom op de locatie VMBO Wageningen

Zit jij in groep 8?

Op ikganaarpantarijn.nl vinden jij en je ouders alles wat je wilt weten over onze school. Een digitale rondleiding, heel veel filmpjes en belangrijke informatie. Veel plezier met rondkijken en wie weet tot volgend schooljaar!
Pantarijn VMBO Wageningen

Wij zijn een leuke, kleurrijke, kleine en veilige school. Dit schooljaar volgen 314 leerlingen bij ons onderwijs. De leerlingen komen veelal uit Wageningen, Bennekom, Renkum, Heelsum, Doorwerth, Rhenen, Ede en andere plaatsen.  

Als je je inschrijft op ons vmbo, dan heb je een basis- of kaderadvies gekregen van de basisschool. Je start hier in een klas op basis/kader niveau. Mocht je een kaderadvies krijgen dan is er in overleg met je docent van groep 8 ook de mogelijkheid om geplaatst te worden in de kader+ klas. Daar wordt lesgegeven op kader/mavo niveau. Voor leerlingen waarvoor de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te groot is, bieden wij 'De Brug'. Eén ding is zeker: Pantarijn vmbo heeft je heel wat te bieden!

Hoe maakt je een goede keuze?

Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze. Dit kan door het volgen van proeflessen die wij voor je organiseren. Elke proefles heeft een ander thema: art & design, sport& lifestyle, taal & wereld en wetenschap & technologie.  Door deze lessen te volgen krijg je een goed beeld van de lessen op het vmbo. Naast de proeflessen zijn er informatieavonden voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Zie bij informatie groep 8 voor alle informatie. Zien wij je daar?

Nieuwe school, nieuwe vrienden 

In de eerste weken ga je uitgebreid kennismaken met je mentor, de school en je nieuwe klasgenoten. Er zijn allerlei sportieve-, creatieve- en groepsactiviteiten waarbij je elkaar goed leert kennen. Je maakt dus snel nieuwe vrienden! 

Brugklas Basics, helpt!

Tijdens de eerste weken krijg je van ons een handzaam boekje met het introductieprogramma ‘Brugklas Basics’. Wij leren je hoe de school in elkaar zit. We helpen je met je rooster, het plannen en organiseren, de instellingen op je laptop, wie is wie op school en nog veel meer. Zo helpen wij jou goed op weg. 

Startgesprekken

Aan het begin van het schooljaar is er een startgesprek met jou, je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor. In dit gesprek sta jij centraal en ga je het hebben over jouw kwaliteiten en wat je wilt leren. Zo kunnen wij jou, samen met thuis, goed begeleiden in je schoolloopbaan.

Hoe werkt het vmbo van Pantarijn?

De vakken die je krijgt zijn: Nederlands, Engels, Wiskunde, Mens & Maatschappij, Natuur en Techniek, Lichamelijke Opvoeding, Natuur & Gezondheid, Kunst & Cultuur en mentorlessen. In klas 3 en 4 krijg je naast les in de theorievakken ook les in een profiel en veel verschillende keuzevakken. Hierdoor kun je zelf kiezen wat bij jouw toekomst past. Voor veel vakken gebruik je een leer/werkboek, maar ook leer je via een online lesprogramma op je eigen laptop.

Avontuurlessen in klas 1 en 2

Nieuw bij het vmbo zijn de avontuurlessen in klas 1 en 2 die jij zelf gaat kiezen. Denk hierbij aan zang/dans, textiel, bootcamp/fitness, sporttoernooi, een film maken en monteren, design en prototyping, robotica of het ontwerpen van eigen producten met hout, metaal of klei. Drie keer per jaar verander je van avontuur. Avontuurlessen zijn hier echte doe-activiteiten, waar ga jij je talent gaat ontdekken?

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DOD)

Pantarijn vmbo is er trots op dat wij een school zijn die zoveel mogelijk streeft naar een school die zich inzet voor een betere en duurzame wereld. Wij willen de leerlingen bewust maken van keuzes die zij nu of in de toekomst maken in hun directie omgeving. De DOD komt regelmatig terug in de plusweken maar ook in de dagelijkse lessen.


Welkom bij Pantarijn vmbo Wageningen!