Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Informatie groep 8

Leuk dat je interesse hebt in onze school!

Van basisschool naar de middelbare, dat is best een grote stap. Het is daarom belangrijk dat je een school kiest waar jij je prettig voelt. En waar je aan de slag kunt met jouw talenten. Op deze pagina vind je alle ins en outs van Pantarijn Wageningen VMBO.

Pantarijn Wageningen VMBO
Waar wij ons écht in onderscheiden van andere VMBO-scholen, is dat wij een kleine en gezellige school zijn en dat ons onderwijs om talenten draait. Jíj staat bij ons centraal. We helpen je graag ontdekken waar je goed in bent.

Onze leerlingen en docenten werken samen aan een prettige school waar jij werkt aan verschillende vakken. We stimuleren je om jouw talent(en) te ontwikkelen, mooie cijfers te halen en dat je verantwoordelijkheid gaat nemen.

Samen met je mentorklas ga je in de eerste weken bij ons op ontdekkingsreis! Hoe werkt de school, hoe ga ik plannen en organiseren? Elke leerling heeft een eigen laptop bij ons op school. In de eerste weken leren we je veel basisvaardigheden die je nodig hebt op school. We sluiten deze eerste weken af met een superleuk schoolkamp!

Omdat elke leerling uniek is, en jij dus ook, hebben we klassen ingedeeld op basis, kader en kader+ niveau. De basis en kader zitten gemengd bij elkaar en in de kader+ klas krijg je ook mavo lesstof aangeboden. In de kader+ klas heb je de mogelijkheid om in 3 mavo in te stromen als je cijfers en motivatie erg goed zijn.

Kortom: Pantarijn geeft je graag de kans om jouw talent(en) te leren ontdekken.

Voorlichtingsmomenten
We hebben een aantal voorlichtingsbijeenkomsten waar jij samen met je ouders/verzorgers informatie kunt krijgen over onze school. Ook organiseren we een aantal minilessen. Tijdens een miniles kom je niet alleen kijken op onze school, maar doe je echt mee. Weet je meteen hoe het eraan toegaat.

Informatiemiddag en -avonden:
∙ Dinsdagavond 11 februari 2020, van 19.30 tot 20.30 uur.
Aanmelden: meld je hier aan voor één van de informatiebijeenkomsten.

Minilessen voor groep 8 leerlingen:
 ∙ Woensdagmiddag 5 februari 2020, van 13.30 tot 15.30 uur. Inloop vanaf 13.15 uur.
4 minilessen waarbij je op een leuke en actieve manier (vooral door te doen!) kennismaakt met onze school
Aanmelden via dit formulier

Kennismakingslessen:
Wanneer je aangemeld bent voor onze school word je vlak voor de zomervakantie uitgenodigd om een ochtend langs te komen voor kennismakingslessen. Hier maak je alvast kennis met een aantal vakken en ontmoet je je nieuwe klasgenoten.

Je bent eruit: je kiest voor Pantarijn Wageningen VMBO!
Fijn dat je kiest voor Pantarijn Wageningen VMBO! We kijken uit naar je komst. Voor je ouders hebben we hieronder staan hoe ze je moeten aanmelden.

Aanmelden voor het schooljaar 2020-2021
Print het aanmeldingsformulier uit en vul het helemaal in. Stuur het formulier naar: Pantarijn Wageningen VMBO, Postbus 257, 6700 AG Wageningen.

Geen loting, wel deadline
Goed om te weten: er is geen loting. Als uw zoon of dochter op tijd is ingeschreven, dan wordt uw kind in principe ook bij ons geplaatst. Let wel op de deadline. Het aanmeldingsformulier moet vóór 1 maart 2020 bij ons binnen zijn.

Advies basisschool
In groep 8 krijgt uw zoon of dochter een eindadvies van de basisschool. Daarin staat welk soort onderwijs past bij uw kind. Dit advies staat in een zogenoemd onderwijskundig rapport. Na aanmelding vragen wij dit onderwijskundig rapport op bij de basisschool. Wij kijken vervolgens zorgvuldig naar de kansen en mogelijkheden van uw zoon of dochter bij ons op school.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Voor vragen over de aanmelding bij Pantarijn Wageningen VMBO kunt u contact opnemen met zorgcoördinator Marjolein van Breda, mbreda@pantarijn.nl of orthopedagoog Leanne Kroes, lkroes@pantarijn.nl. Heeft u algemene vragen dan kunt u contact opnemen met teamleider Jacq Top, jtop@pantarijn.nl.