Intern Begeleider (0,6 fte)
voor VMBO en Praktijkonderwijs

 

Regionale Scholen Gemeenschap Pantarijn

Pantarijn is een openbare scholengemeenschap met vestigingen in de regio Wageningen, Kesteren en Rhenen. Zo’n 2570 leerlingen volgen onderwijs (praktijkschool, vmbo, mavo, havo en vwo/gymnasium) verdeeld over de verschillende locaties. Er werken in totaal ongeveer 320 medewerkers bij Pantarijn.
 
Op elke locatie werken leerlingen op hun eigen niveau aan de toekomst. De school heeft daarbij als motto: ‘Iedereen is welkom!’ Wij bieden een inspirerende leeromgeving waarin we onze leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. 
 
Als medewerker van Pantarijn krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en je eigen talenten te in te zetten. De sfeer binnen de school is open, met ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Bij Pantarijn werk je samen met je team aan voortdurende kwaliteitsverbetering van onderwijs en onderwijsondersteuning.
 
Pantarijn verzorgt in Wageningen ook onderwijs aan kinderen in de Internationale Schakelklas en biedt tevens een nieuw onderwijsconcept voor leerlingen van 10-14 jaar: PantAgora. 
 
Pantarijn VMBO en Praktijkonderwijs Wageningen zijn op zoek naar een Interne Begeleider die de grenzen tussen het bieden van zorg en het stimuleren van eigenaarschap van leerlingen scherp voor ogen heeft. Jij bent een IB-er met als expertise het ondersteunen van gedrag van leerlingen (oude cluster 4). 
 
Je zult samenwerken in ons ondersteuningsteam met de zorgcoördinatoren, orthopedagogen en pedagogisch medewerker(s). Je zult niet alleen onze leerlingen maar ook onze collega’s begeleiden en ondersteunen bij de uitvoering van het Passend Onderwijs.
Wij zijn een school waar het ontwikkelen van zelfstandigheid juist in verbinding met anderen, één van de belangrijkste onderwijsdoelen is. 
 
Wij zien graag dat jij als IB-er proactief, zelfverantwoordelijk en vanuit jouw eigen deskundigheid een bijdrage gaat leveren aan het steeds verder ontwikkelen van een zorgstructuur die dit streven naar ‘autonomie in verbinding met anderen’ als basis heeft.
 

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: 

de IB-er coacht en geeft handelingsadviezen aan zowel leerlingen als docenten en mentoren van de locatie VMBO als de locatie Praktijkonderwijs;
via zorgcoördinator kunnen mentoren hulpvragen hebben omtrent ondersteuningsbehoeften van leerlingen. Middels observatie in de klas kan de IB-er de ondersteuningsbehoeften in kaart de brengen en de ondersteuningsbehoeften koppelen aan handelingsadviezen;
de IB-er ondersteunt/begeleidt mentoren actief met het invullen van het OPP en met het formuleren van gerichte hulpvragen; 
de IB-er ondersteunt de zorgcoördinator bij aanvraag arrangementen bij het samenwerkingsverband  en evaluaties daarvan;
de IB-er is aanwezig bij intake gesprekken nieuwe leerlingen;
de IB-er is aanwezig bij het intern zorg en advies-overleg;
de IB-er ondersteunt leerlingen bij het maken van een klassenvoorlichting;
de IB-er bezoekt daar waar nodig (bij grote ondersteuningsbehoefte van het kind) de basisschool;
op verzoek van coach/mentor kan de IB-er een leerling actief volgen.
 

Functie-eisen 

MBO-4/HBO werk- en denkniveau;
theoretische en praktisch gerichte kennis van leerlingbegeleiding;
kennis van systemen, methoden en begeleidingstechnieken;
kennis van pschychopathologie bij jongeren en vaardigheid in het omgaan daarmee;
inzicht in de ontwikkelingen binnen scholen, het passend onderwijs en hulpverleningsprocessen;
vaardig in het empathisch handelen en het leggen van contacten met jongeren en hun omgeving;
vaardig in het kunnen binden van jongeren en het leveren van de begeleiding die zij nodig hebben;
vaardig in het flexibel en creatief handelen en inspelen op onverwachte omstandigheden;
vaardig in het oplossingsgericht werken;
bereidheid tot het volgen van training en (bij-)scholing;
ervaring in vergelijkbare functies strekt tot aanbeveling.
 

Wat bieden wij?

De functie wordt gehonoreerd conform de cao-vo in functieschaal 8. Daarnaast hanteren we ook vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We hebben naast de Cao-regelingen een uitgebreide werkkostenregeling, collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en kun je gebruik maken van een collectiviteitskorting op een zorgverzekering. We hechten grote waarde aan persoonlijke ontwikkeling en willen initiatieven daarin graag ondersteunen. 
 

Dienstverband

We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 oktober 2021 tot en met 
30 september 2022, met uitzicht op een vast dienstverband. 
 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: 
mevr. M.I.E.S. (Marjolein) van Breda, zorgcoördinator VMBO: mbreda@pantarijn.nl
tel: 0317-466599 en/of mevr. I.J. (Ingena) Meines, zorgcoördinator Praktijkonderwijs: imeines@pantarijn.nl, tel: 0317-466590.
 

Heb je interesse? 

Dan ontvangen wij je sollicitatiebrief met CV graag uiterlijk 27 augustus a.s. 
via Meesterbaan => klik hier om te solliciteren.
 
De gesprekken zullen worden gepland in de 2e week van september 2021.