ZO’N 2700 LEERLINGEN in wageningen, kesteren en rhenen

We hebben 6 locaties: 3 schoollocaties en een internationale schakelklas in Wageningen, 1 schoollocatie in Rhenen en 1 in Kesteren. Bij elkaar gaan er zo'n 2700 leerlingen met plezier naar school bij Pantarijn.

Zes locaties. Allemaal écht Pantarijn, maar met een eigen karakter

De zes locaties zijn allemaal écht Pantarijn. Wat dat betekent? We willen jou als leerling op de juiste plek brengen en je helpen om je voor te bereiden op jouw toekomst. We vinden het prettig dat wij jou kennen, en jij ons. Daarom zijn onze schoollocaties kleinschalig. Ze zijn ook veelkleurig en divers. Iedereen is welkom en respect voor de ander en andersdenkenden staat voorop. We hebben oog voor de ontwikkeling van ieders talent.
Alle locaties hebben ook een heel eigen karakter, net als broers en zussen binnen een gezin.

Een moderne school met 25 jaar geschiedenis

In 2020 vierden we ons 25-jarig bestaan. Pantarijn is in 1995 ontstaan uit een fusie van Het Wagenings (dat al eerder was samengegaan met de Alfred Nobel MAVO), Scholengemeenschap Rhenen-Betuwe en de School voor Technische en Dienstverlenende Beroepen in Wageningen. In 2003 kwam praktijkschool De Bolder erbij, en in 2006 VMBO-school De Haverlanden.

Pantarijn? Wat betekent dat?

De naam Pantarijn is een woordspeling op de Griekse uitdrukking panta rhei (πάντα ῥεῖ). Panta rhei betekent ‘alles stroomt, alles is in beweging’ en dat past prima bij ons, als dynamische school die midden in de maatschappij staat. Herkenbaar in de naam is ook de rivier de Rijn, die als een lint langs de vestigingsplaatsen stroomt en daarmee de verbintenis tussen de locaties symboliseert.

BESTUUR

De regionale scholengemeenschap Pantarijn gaat uit van de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs van Wageningen en omstreken.

Het bevoegd gezag is in handen van directeur/bestuurder Yvonne van den Berg.

Elke schoollocatie wordt geleid door de locatiedirecteur en de teamleider(s).