Bij PantAgora gaan we uit van de ontwikkelmogelijkheden van onze leerlingen. We bieden hen een rijke context en begeleiding zodat ze vanuit hun eigen interesses kunnen leren, waardoor ze gemotiveerd en actief betrokken zijn bij hun leerproces. Wij doen dit binnen de mogelijkheden van het reguliere onderwijs. Onze zorgstructuur en onze ondersteuningsmogelijkheden zijn beschreven in het schoolondersteuningsprofiel van MHV Pantarijn. 


Thom 

Ik heb voor PantAgora gekozen omdat ik het fijn vind om niet uit boekjes te hoeven werken want dat vind ik saai. Meestal is dat ook te makkelijk voor mij. Binnen PantAgora kan ik op mijn eigen niveau werken en zelf dingen uitkiezen om te doen. Ik ben nu bezig met een challenge om een server te maken in Discord. Dit heb ik zelf bedacht en mag ik ook uitvoeren. Ik vind het fijn dat je alleen hulp krijgt als je het nodig hebt of er om vraagt, anders krijg ik soms te veel uitleg terwijl ik het al snapte. In het jaar dat ik 14 word mag ik beginnen met zweefvliegen en ik zou later graag bij Defensie willen vliegen. Hier kan ik ook een challenge aan gaan koppelen. Ik volg nu een informatica-project. Hier leer ik om apparaten te koppelen aan de laptop, bijvoorbeeld dat ik op een knop druk op de laptop en er dan een lampje aangaat. Ik vind het leuk om met dit soort dingen bezig te zijn. 

Jill

Mijn moeder kwam met het idee voor PantAgora, ik zat op dat moment in een drukke klas op het basisonderwijs. Ik ging een dag meelopen op deze school. Ik vond dit heel spannend maar ik werd vrij snel opgevangen door een andere meeloopleerling. Ook door mijn coach werd ik goed opgevangen. Toen ik hier op school zat bloeide ik steeds meer op gedurende het jaar. Ik leer wat ik zelf wil leren en de gezelligheid op school vind ik ook heel belangrijk en heb ik nodig. Het is wel belangrijk om verantwoordelijkheidsgevoel te hebben, je bent heel vrij maar daar moet je wel mee om kunnen gaan. Als ik dagen heb dat dit wat minder gaat dan ga ik daarover in overleg met mijn coach en kijken we samen wat ik hieraan kan doen. 

Heb je een vraag over PantAgora? Stel hem hier!

Wil je meer weten over PantAgora? Laat het ons weten.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?