Aan de slag met challenges

PantAgora ruilt vakken en toetsen in voor challenges. Challenges zijn problemen die jij op wil lossen, vragen die je hebt, dingen die jij graag wil leren, onderzoeken of maken. Die bereid je gedegen voor; een goede voorbereiding is immers het halve werk. Het eindresultaat van de challenge bepaal je samen met je coach. Wat wil je bereiken? Welke kennis wil je opdoen? En welke vaardigheden heb je geleerd als je de challenge hebt afgerond? Met wie werk je samen en wat heb je nodig om tot een mooi resultaat te komen? Ook bepaal je hoeveel tijd je voor je challenge nodig denkt te hebben. Daar stemmen we de coachgesprekken, de samenwerkingen met andere leerlingen en de werklocatie op af.

Door je challenges en de andere activiteiten zoals workshops en inspiratiesessies leer je veel over jezelf en de wereld om je heen en ontdek je wat je leuk vindt om later te doen. Als je dat in beeld hebt, kies je een niveau en een vakkenpakket. Dankzij de methode van PantAgora doe je niet alleen cognitieve kennis op, maar leer je ook heel veel vaardigheden. En daar pluk je levenslang de vruchten van!

Veel vrijheid

Bij PantAgora werken we met een vaste dagstructuur. Jij leert die zelf inplannen, samen met je coach en aan de hand van je eigen challenges en andere activiteiten. Je hebt dus veel vrijheid, maar geen vrijblijvendheid. Iedere dag hebben we om 9.00 uur een dagstart, waar we gezamenlijk met elkaar delen waar we mee bezig zijn. De dagstart duurt ongeveer een half uur en volg je met jouw coachgroep. Daarna ga je aan het werk volgens je eigen planning. Iedere dag heeft een stilte-halfuur, waarin je in alle rust kunt lezen. Op sommige dagen heb je een les lichamelijke opvoeding (gym). Om 15.00 uur ben je klaar.

Eigen werkplek

Bij PantAgora krijg je een eigen werkplek die je naar eigen smaak mag inrichten. Het is jouw plek waar jij je thuis moet voelen. Je hoeft dus niet om de 60 minuten als de bel gaat van het ene naar het andere lokaal lopen, maar je hebt een vaste plek voor jezelf om te werken.

Geen leraren, maar coaches

Zelfstandig leren betekent niet dat je alles alleen moet doen en dat er geen kaders zijn. Bij PantAgora werk je intensief samen met jouw coach. De coach is een soort mentor zoals dat heet bij andere scholen, met nog wat extraatjes. Samen met je coach zet jij jouw eigen leertraject uit en stel je het bij. Je zit samen met ongeveer 15 anderen leerlingen van verschillende niveaus en leeftijd bij één coach. Je spreekt jouw coach minimaal één keer per week in een coachgesprek en iedere ochtend tijdens de dagstart.

Je coach stuurt, stimuleert, inspireert, helpt analyseren, adviseert en geeft feedback. Je coach is voor jou en je ouders het eerste en belangrijkste aanspreekpunt. Samen stellen jullie hoge eisen aan het resultaat en aan jezelf. Ook helpt hij of zij je bij dingen die je nog nooit hebt gedaan. Zo zorgen jullie er samen voor dat jij je niet eenzijdig ontwikkelt en dat je jouw horizon verbreedt. Zo verken je je toekomst en leer je meer over wat je leuk vindt, waar je goed in bent en hoe jouw vaardigheden in de wereld om je heen passen.

Heb je een vraag over PantAgora? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?