DE VIJF WERELDEN VAN PANTAGORA

PantAgora is een vorm van onderwijs op basis van Agora. Bij Agora kijk je naar een onderwerp of leervraag vanuit één van de vijf Agora-werelden: een wetenschappelijke, kunstzinnige, maatschappelijke, spirituele en sociaal-ethische wereld. Zie het als vijf verschillende brillen om naar de wereld te kijken. De onderwerpen die jóu interesseren, onderzoek je verder en bekijk je steeds door een andere bril. Op deze manier bekijk je de wereld van alle kanten en leer je zoveel mogelijk over jezelf én over de wereld om je heen.

Aan de slag met challenges

Op PantAgora leer je niet omdat het moet, waar omdat je iets wilt weten. Jouw leervraag is de basis van jouw persoonlijke leerroute. Die bepaal je samen met een coach. De leerroute noemen we een ‘challenge’. Tijdens challenges ga je op zoek naar informatie, plekken en mensen die je kunnen helpen. Een challenge kun je alleen doen of samen met andere leerlingen. Waarom is iets bijvoorbeeld ‘in de mode’ en waarom willen we dat opeens allemaal? Een goede vraag, die je goed moet onderzoeken. Daar maak je dus een plan voor. Je coach houdt daarbij in de gaten wat en hoe je leert, en helpt als dat nodig is.

Een typische schooldag op PantAgora

Op PantAgora zit je in een groep van zo’n vijftien leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus. Elke dag begin je om 9.00 uur met je eigen groep. Na de gezamenlijke start ga je aan de slag met je eigen challenge. Tussendoor heb je pauzes, overlegmomenten en een verplicht leeshalfuur. Een ander verplicht onderdeel is rekenen. Om 15.00 uur zit je schooldag erop.

Geen leraren, maar coaches

Op PantAgora kennen we geen leraren, maar coaches. Je hebt een vaak overlegmomenten met je coach terwijl je aan je challenge werkt. En elke week heb je een coachgesprek.

Heb je een vraag over PantAgora? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?