Voorbereiding op werk en de maatschappij

De voorbereiding op werk en alles wat daarbij komt kijken, krijgt de meeste aandacht in het onderwijs op Pantarijn PrO. Maar het is ook belangrijk dat jij je straks goed staande kunt houden in de maatschappij en dat je deelneemt aan de samenleving. Dus besteden we ook veel aandacht aan het leren van de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.

Een groot deel van het onderwijs gebeurt in de praktijk. Je maakt kennis met allerlei praktijkvakken en werksituaties. En je doet interne en externe stages.

algemeen vormend onderwijs: lessen van je mentor

Naast alle praktijkvakken, krijg je ook AVO (Algemeen Vormend Onderwijs). Dit zijn vakken zoals Nederlands, Rekenen, Burgerschap en Engels. Deze lessen krijg je van je mentor, samen met je klasgenoten in je eigen lokaal. Je krijgt ook loopbaanoriëntatie, informatiekunde en lichamelijke opvoeding. Én je volgt lessen die je voorbereiden op zelfstandig wonen en zinvolle vrijetijdsbesteding.
Kijk dit filmpje over de mentorlessen ⤵️

steeds meer leren in de praktijk

Op Pantarijn PrO ga je naar school tot het jaar waarin je 18 wordt. Je krijgt in elk leerjaar algemeen vormend onderwijs (AVO), maar dat wordt elk jaar wat minder. Je gaat steeds meer leren in de praktijk. Dat betekent dat de praktijkvakken belangrijker worden en dat je vanaf jaar 2 stage gaat lopen.

Lees meer over:
Jaar 1 >>
Jaar 2 en 3 >>
Bovenbouw >>

 

Heb je een vraag over Pantarijn PrO? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?