goed voorbereiden op een nieuwe fase

In jaar 2 en 3 loop je steeds meer stage. Dat is een nieuwe, onbekende situatie, terwijl je daarvoor altijd in de vertrouwde omgeving van de school was. Maar je kunt rustig wennen. We besteden veel aandacht aan de voorbereiding op de stage. Langzamerhand raak je steeds vertrouwd met hoe een werkdag eruit ziet en wat daar allemaal bij komt kijken.

Pantarijn PrO werkt voor de stages samen met allerlei bedrijven en instellingen in de hele regio. Wij kennen ze goed en zij kennen ons. Je voelt je er vast snel thuis!

Interne en begeleide stages in jaar 2

In het 2e jaar begin je met een interne stage. Je doet opdrachten in en om de school en krijgt stagevoorbereidingslessen om je daarbij te ondersteunen. Je doet ook een maatschappelijke stage. Je loopt dan minimaal 30 uur stage ergens in je directe omgeving, die je op een andere manier leert kennen. Je draagt zo actief bij aan de samenleving.

Stage bij een bedrijf

In het 2e jaar loop je ook stage bij een bedrijf. Je doet bijvoorbeeld inpak- of montagewerk, huishoudelijk werk of buitenwerk. Je doet deze stage altijd samen met een groepje leerlingen en onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een van de leraren van Pantarijn PrO. Alle werkzaamheden bij deze drie type stages helpen je om je vaardigheden als werknemer te ontwikkelen.

Externe stage in jaar 3

In het 3e jaar is je eerste écht externe stage. Meestal begin je met 1 dag per week. Je krijgt nu minder algemene vakken en gaat steeds meer in de praktijk leren. Zo bereid je je steeds beter voor op je laatste jaar op school en daarna. Kijk dit filmpje maar eens, met onze stagecoördinator en onze stagebegeleider ⤵️

Onze stagecoördinator is meneer André Buisman. Mevrouw Annet Roelofs is stagebegeleider. Zij onderhouden de contacten met stagebedrijven, leerlingen en mentoren. Er zijn regelmatig gesprekken tussen jou, de stagecoördinator/stagebegeleider en de stagebegeleider van het bedrijf.

Heb je een vraag over Pantarijn PrO? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?