Je kunt kiezen uit deze profielen:

Produceren, Installeren & Energie (PIE)
Dienstverlening & Producten
Zorg & Welzijn
Economie & Ondernemen

Hieronder vind je korte informatie over elk profiel, en we hebben voor elk profiel een handige informatiekaart gemaakt. Die staan hier.

Profiel PRODUCEREN, INSTALLEREN & ENERGIE (PIE)

Techniek is overal! Voor bijna alles wat we dagelijks gebruiken, is techniek en technologie nodig. En dat wordt alleen maar meer. Dus is er ook heel veel vraag naar jonge techneuten!

De eerste makeblock innovation space van europa!

Voor onze technieklessen hebben we een goed uitgerust techniekplein met alle mogelijke gereedschappen, machines en computers. EN: we hebben de eerste Makeblock Innovation Space van Europa, met alle nieuwe technieken en technologieën, zoals robotica, programmeren, 3d-printen en lasersnijden. In ondestaand filmpje geven we meer uitleg.

PROFIEL DIENSTVERLENING  & PRODUCTEN

Met Dienstverlening & Producten (D&P) kies je voor een hele gevarieerde opleiding. Je kunt er later mee werken in allerlei branches, van horeca tot sport, van media tot techniek, van IT tot de voedingsbranche. Je leert bijvoorbeeld een product maken of verbeteren, presenteren en promoten en activiteiten organiseren... Technologie, economie en organisatie komen allemaal aan bod in de verplichte en de keuzemodules.

PROFIEL ZORG & WELZIJN

Zorg & Welzijn (Z&W) is voor leerlingen die graag met mensen willen werken. Goed kunnen luisteren en een beetje geduld en doorzettingsvermogen hebben kan ook geen kwaad. Heb je dat nog niet zo erg, dan leren we je dat!
Bij Z&W leer je veel over gezondheid, welzijn en verzorging van mensen. Je leert bij ons op een leerplein, achter de computer en met boeken, maar ook veel in de praktijkruimtes. Met dit profiel kun je doorleren voor bijvoorbeeld verpleegkundige, kok, diëtist, laborant, ambulancechauffeur of schoonheidsspecialist.

 

PROFIEL ECONOMIE & ONDERNEMEN

Met Economie & Ondernemen (E&O) kun je heel veel kanten op. Zie jij jezelf later wel werken als verkoopspecialist, secretaresse, webshopeigenaar, administratiemedewerker, stylist of ondernemer in… verzin het maar? Dan is E&O het profiel voor jou. Je werkt veel op het Economieplein, met de laptop en boeken, maar je leert ook allerlei praktische vaardigheden. Je zult veel samenwerken, plannen, presenteren, organiseren en creëren. Je hebt verplichte vakken, waaronder Administratie en Logistiek, en kunt kiezen uit vakken als Mode & Design, Recreatie en Ondernemen.

Loopbaanoriëntatie en –begeleiding

Wat ga je na het VMBO doen?

In de bovenbouw krijg je ook loopbaanoriëntatie en –begeleiding. Dat helpt je om te kiezen voor een vervolgopleiding op het MBO.

Heb je een vraag over Pantarijn VMBO? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?