Schema: de vier jaar op het VMBO

De vakken op het VMBO

Op Pantarijn VMBO krijg je Nederlands, Engels, Wiskunde, Mens & Maatschappij, Natuur & Techniek, Lichamelijke Opvoeding, Natuur & Gezondheid, Kunst & Cultuur en mentorlessen. Een hele mond vol hè? Kijk maar eens op ikganaarpantarijn.nl, daar vertellen een aantal leraren over het vak dat zij geven.

Avontuurlessen in klas 1 en 2

In klas 1 en 2 krijg je ook Avontuurlessen, en dat is al net zo leuk als het klinkt. Je kiest je Avontuurlessen zelf. Het zijn bijvoorbeeld zang en dans, textiel, bootcamp en fitness, een sporttoernooi, een film maken en monteren, design en prototyping, robotica of het ontwerpen van eigen producten met hout, metaal of klei. Drie keer per jaar verander je van avontuur. Avontuurlessen zijn echte doe-activiteiten en ideaal om je je talent te ontdekken!

Meer over klas 1 en 2, de Onderbouw >>

Profielen in klas 3 en 4

In klas 3 en 4 krijg je naast les in de theorievakken ook les in een profiel met daarbij verschillende keuzevakken. Je kunt kiezen uit Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Techniek (PIE) en Zorg & Welzijn.

Meer over klas 3 en 4, de Bovenbouw >>

Loopbaanontwikkeling: wat ga je na school doen?

Alle leerlingen op het VMBO, van klas 1 t/m 4, werken aan opdrachten die te maken hebben met loopbaanontwikkeling. Zo kom je er steeds meer achter want je wilt doen ná school.

Van VMBO naar MBO

Met een diploma basisberoepsgerichte leerweg kun je naar MBO niveau 1 en 2. Met een diploma kaderberoepsgerichte leerweg kun je naar opleidingen op MBO 3-niveau en soms ook naar opleidingen op MBO 4-niveau.

Heb je een vraag over Pantarijn VMBO? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?