De vakken in de onderbouw

In de onderbouw krijg je de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde, Rekenen, Mens & Maatschappij, Natuur & Techniek, Lichamelijke Opvoeding, Natuur & Gezondheid, Kunst & Cultuur, avontuur- en mentorlessen . Op ikganaarpantarijn.nl vertellen een aantal leraren over het vak dat zij geven. Leuk om even te kijken!

Avontuurlessen 

In klas 1 en 2 krijg je ook Avontuurlessen, en dat is al net zo leuk als het klinkt. Je kiest je Avontuurlessen zelf. Zang en dans, textiel, een sporttoernooi organiseren, een film maken en monteren, design en prototyping, robotica of en product ontwerpen: het kan allemaal! Avontuurlessen zijn ideaal om jouw talent te ontdekken.

Praktische Profiel Oriëntatie (PPO)

In de 2e klas krijg je PPO lessen. PPO betekent Praktische Profiel Oriëntatie. Dit gaat over het profiel dat je gaat kiezen voor klas 3 en 4.  Er zijn vier profielen, van elk profiel krijg je een kennismakingsles. Zo ontdek je wat je leuk en interessant vindt. 

Samen met je ouders kiezen

In de periode dat jij PPO-lessen krijgt, informeren wij ook je ouders over de profielen. De bedoeling is dat je thuis bespreekt wat een profiel inhoudt en wat dit voor je betekent. De profielen zijn examenvakken, je motivatie voor een profiel is dus belangrijk! Eerst maken jullie een voorlopige keuze voor een profiel. Daar praat je met je mentor over. Eind maart moet je definitief kiezen voor een profiel.
Om jou en je ouders te helpen hebben we van elk profiel een overzichtelijke informatiekaart gemaakt. Je vindt ze hier.

Activiteiten en projecten

Leren is leuker als het afwisselend en uitdagend is. Je leert van alles in de klas, maar ook heel veel door allerlei andere activiteiten en projecten, binnen en buiten de school. Welke dat zijn? Kijk hier!