LEERTUIN EN BUITENLOKAAL

Op een paar minuten lopen van onze school bevindt zich Plantarijn: de tuin en het buitenlokaal van onze school. In deze tuin zul je tijdens je hele schoolcarrière vaak komen, zeker in de eerste klas. Bij biologie leer je in de tuin over planten, de bodem en hoe planten en dieren met elkaar samenleven. Ook leer je hoe je zelf planten kunt kweken en doe je onderzoek.
Bij het vak verzorging ga je koken met de groenten en kruiden die je zelf in de tuin hebt gekweekt en bij beeldende vorming maak je kunst ín de tuin of misschien zelfs met producten úit de tuin! In ons heerlijke buitenlokaal kun je uitleg krijgen van je docent, maar ook in een fijne omgeving lekker aan je opdrachten werken.

INTERNATIONALISERING

We doen heel veel aan het vergroten van ‘wereldburgerschap’ tijdens onze lessen. Pantarijn MHV is lid van het Global Citizen Network en Ecoschools. We maken onze leerlingen bewust van de millenniumdoelen en van wat het betekent dat Nederland lid is van de Europese gemeenschap. We organiseren werkweken, uitwisselingen (naar Hongarije, Duitsland en Frankrijk) en reizen naar het buitenland en je kunt bij ons versterkt talenonderwijs volgen: Cambridge Engels, Goethe Duits en Delf -Frans. En we hebben flink wat projecten met internationale dimensies: Cross-your-borders-project, Europaproject en modules globalisering. We zitten tenslotte in Wageningen, ‘global village’ en ‘city of life sciences’.

Reizen naar het buitenland

In de derde klassen zijn er meerdere uitwisselingsprojecten met Duitsland, Frankrijk en Hongarije. De examenklas van de mavo maakt een buitenlandse reis naar Berlijn.  Voor leerlingen van havo 4 en vwo 5 zijn er buitenlandse reizen (in eerdere jaren onder meer naar Frankrijk, Duitsland, Tjechië, Kroatië en Spanje). De bestemmingen variëren van jaar tot jaar. In het begin van het schooljaar hoor je wat er voor dat jaar op de planning staat!

TALENTGROEPEN

Op Pantarijn MHV vinden we het fijn om heel actief te zijn. Om niet alleen te leren uit een boek of vanaf een laptop, maar ook door het echte leven, in en buiten de lessen. En omdat we zulke goede resultaten boeken met de school, hebben we daar ook ruimte voor. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld onze talentgroepen zoals de Pantarinis, debatgroep, GSA, schoolkrant Krantarijn,’t Soet en nog veel meer!

MUZIEK EN THEATER

Als je in de eerste klas zit, kun je opgeven voor een eigen muziektheaterproject: Brugtheater. In de tweede helft van het schooljaar geven zij een voorstelling. De Spelgroep is een gezelschap van leerlingen uit alle leerjaren en bestaat al sinds 1974. De Spelgroep maakt elk jaar een voorstelling op basis van een bestaand of een zelf geschreven toneelstuk. Het schoolorkest De Pantarini’s geeft concerten en uitvoeringen op en buiten de school.

Pantarijnweek

De laatste week voor kerst is elk jaar de Pantarijnweek. In deze week leren we anders dan in de lessen op het rooster. Er zijn activiteiten, workshops en excursies. Iedereen volgt 7 dagdelen verschillende workshops. Deze worden vooral gegeven door onze eigen docenten. Zo leer jij ook nog eens hun ongekende talenten kennen.
Voorbeelden van activiteiten: 

- Skiën in de bovenbouw
- Proef de wereld (kookles)
- Kizomba dansworkshop
- Stadswandeling Wageningen
- Kerststukje maken
- Journalistiek
- Meditatie
- Mountainbike
- Italiaans
- Sound design

Hier vind je foto's om de sfeer te kunnen proeven van deze Pantarijnweek.

SPORT-XTRA

Onze sportleraren zijn erg energiek en superactief. Jij ook? Schrijf je dan in voor sport-Xtra. In de eerste en tweede klas krijg je 2 uur extra sport per week. Deze lessen zijn leuk, uitdagend en stimuleren ook jouw persoonlijke groei, zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. 

Je gaat breder en dieper in op sport: je maakt kennis met sporten die weinig of niet aan bod komen in het gewone sportlesprogramma, zoals skaten, schaatsen, skiën of rugby. Bij verdieping gaan we meer in op de details van een sport. Zo krijg je bijvoorbeeld volleybaltraining van een specialist, of andere specifieke trainingen zodat je echt beter wordt in die sport.
Aan deelname aan de sport-Xtra klas zijn kosten verbonden.
Lees hier meer over de sport-Xtra klas!

Bekijk hier hoe activiteiten en projecten verweven zijn met ons onderwijs.