q-uur

Een Q-uur staat voor een Queze-uur, waarbij de leerlingen de mogelijkheid hebben om extra tijd te besteden aan een specifiek vak. Tijdens dit uur kunnen vragen worden gesteld, kan er (extra) geoefend worden of vind er huiswerkbegeleiding plaats. De leerling heeft de regie over deze uren. Q-uren worden wekelijks opnieuw gekozen om goed aan te kunnen sluiten op de actuele onderwijsbehoefte van de leerling.

P-uur

Het P-uur staat voor Pantarijn-uur en richt zich op persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze uren leren de leerlingen meer over zichzelf, hun interesses en hun leerstijl. Het biedt hen de kans om te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Als een leerling zich inschrijft voor een P-uur, volgt hij dit gedurende een halfjaar of een heel jaar.

MEER INFO

Het PQ-uur op donderdag is verplicht, maar het Q-uur op dinsdag is optioneel. Leerlingen mogen ervoor kiezen (graag zelfs) om hier naartoe te komen als extra hulp of huiswerkbegeleiding nodig hebben. Meer informatie over de PQ uren vinden jullie op de site www.pqpantarijn.nl
Tijdens een mentorles wordt uitgelegd hoe de inschrijving voor de P- en Q-uren verloopt via Magister. Leerlingen moeten zichzelf inschrijven voor zowel de P- als de Q-uren.