Extra uren sport, naast de gewone lessen lichamelijke opvoeding

Je kunt in klas 1 en 2 kiezen voor sport-Xtra. Je krijgt dan 2 uur extra sport per week tijdens de P/Q-uren (dat zijn de Personal en Quality-uren, uren die je zelf naar keuze invult). De sport-Xtra uren komen bovenop de gewone lessen lichamelijke opvoeding die je met je eigen klas hebt. In de sport-Xtra groep zitten leerlingen uit klassen van mavo, havo, vwo en gymnasium. Deze groep sport het hele jaar samen tijdens de P/Q-uren.

Meer dan een sportles

De sport-Xtra lessen zijn meer dan leuke, uitdagende, sportieve lessen. Ze stimuleren ook jouw persoonlijke groei, zelfstandigheid, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. Je maakt kennis met verschillende sporten (de breedtesport) maar gaat ook dieper in op een sport of activiteit uit de lessen lichamelijke opvoeding. Je leert motorische, sociale en cognitieve vaardigheden. Je werkt samen met andere leerlingen, maar ook individueel, en geeft zelf invulling aan lessen. Kortom: je leert zoveel meer dan over sport alleen!

Voor wie?

De sport-Xtra groep is er voor jou als je een brede belangstelling voor sport hebt. En als je het leuk vindt om kennis te maken met veel verschillende en misschien wel onbekende sporten. Je hoeft niet per se heel goed te zijn in sport, maar je moet wél een sportieve houding hebben.

Kiezen voor sport-Xtra

De eerste periode is een kennismakingsperiode. Je kunt kijken of sport-Xtra iets voor jou is en of het is wat je er van verwachtte. Is dat zo dan kies je na de kennismakingsperiode definitief voor sport-Xtra. Je kunt dan geen andere P/Q-uren meer kiezen.

Goed om te weten

De sport-Xtra groep doet ook activiteiten naast de reguliere schooltijden.

Er zijn kosten verbonden aan deelname aan de Sport-Xtra groep. In het eerste jaar is dat € 175,00. Dit besteden we onder andere aan externe activiteiten zoals skiën en schaatsen, materiaal en een speciaal Sport-Xtra outfit (trainingspak, broek + shirt). Aan het begin van het schooljaar ontvangen jouw ouders hiervoor een factuur. In het tweede jaar zijn de kosten €120,00. Dit is inclusief de kosten voor het watersportkamp.

download het sport-Xtra programmaboekje

lees hier de sport-Xtra flyer

Heb je een vraag over Pantarijn MHV? Stel hem hier!

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?